Afdelingen

ONZE GROEPEN VAN

2023-24

RIBBEL

Het zijn onze allerjongste spruiten in de chiro.

Paars is hun kleur, en dat laten ze graag merken. De leiding probeert de chiro-microbe door te geven aan deze kleine deugnieten.

Ze wanen hun in de wereld van superhelden en piraten van knutselen tot grootse strand spelen.

Hier leren ze samen spelen en nieuwe vriendjes maken!

SPEELCLUBS

Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast.

Of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten.

Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed.

RAKWI'S

De gasten hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden.

Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

TITO'S

De Tito's trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen.

Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij.

Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch Tito’s…

KETI'S & ASPI'S

De keti's trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven.

Het zijn rasechte acteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt in een zelfuitgegeven ketiblad.

Onze Chiro is opgedeeld in verschillende groepen. Deze zijn gebaseerd op de richtlijnen van chiro nationaal.